Fòrum
Curs nou vida nova… o una cosa així
L’any, com saben totes les persones, comença el dia 1 de gener. Malgrat tot, en molts aspectes el cicle anual compta amb una altra data igualment important que condiciona potser més i tot el calendari. Es tracta de l’inici del curs escolar.
3D, el nou aliat del Museu de Guissona
NOTÍCIES3D, el nou aliat del Museu de Guissona Laura PuigMuseu de Guissona24 d'agost de 2021Un dels punts més destacats del nostre pla estratègic comunicatiu per aquest 2021 era introduir-nos en l’esfera de la digitalització 3D. Entrar, a poc a poc, en el món dels...
Aquest mes serà més tranquil…
Aquest mes serà més tranquil…o no. L’activitat en tots els àmbits que afecten al funcionament al Museu de Guissona no s’atura i això ens encanta.
Descobrint Iesso i més, per Sabina Vall
Al llarg del procés de formació d’una persona, en moltes ocasions trobem l’etapa de les pràctiques. Aquesta, està vista com un període de temps, majoritàriament comptabilitzat en hores, en el que tens l’oportunitat d’aplicar aquells coneixements adquirits al llarg del grau, cicle, curs,… i, on també se’t brinda l’oportunitat d’adquirir-ne de nous i entrar en contacte amb la realitat del que serà el món laboral en el teu àmbit.
MUSEU DE GUISSONA: MUSEU DE JACIMENT I MUSEU DE TERRITORI
Dins el sistema de museus de Catalunya, definit per la llei de Museus de 1990, el Museu de Guissona Eduard Camps i Cava, fins a l'any 2016, va ser considerat una col•lecció oberta al públic, que per iniciativa inicialment d'aficionats locals i...
Cap a un museu més tecnològic
Durant els últims anys, els continguts generats pels museus han estat consumits, principalment de forma presencial, ja sigui com una atracció turística, una activitat educativa o una plataforma de reflexió i diàleg. La imatge força generalitzada dels museus com un magatzem d’antiguitats, distant i inaccessible és encara massa present per un gran volum de públic i canviar aquesta concepció està en mans de tots nosaltres.
Deixem els tòpics i mirem en verd
La revisió de l’any 2020 ens pot resultar feixuga en molts sentits… pèrdues, expectatives frustrades, isolament… Però, sense oblidar tota la resta, ens ha deixat clar un missatge: és moment de prendre una consciència ecològica real.
Saturnals a Iesso, Nadal a Guissona
Pessebres, arbres, tions , caganers, llums i color. Galets, canelons, neules, torrons i raïm. El verset i les nadales. La grossa, la missa del gall, l’Home dels Nassos i la Cavalcada. Amb aquests referents identifiquem clarament les festes nadalenques.
De que parlen els museus? De mi, de tu i de tots. – Nit dels Museus 2020.
Un museu és el custodi de la memòria d’un poble. Conserva el record en el sentit més ampli, però també en el més concret. Aquestes institucions guarden béns que testimonien l’evolució d’un país, d’una nació o d’una població però també, i sobretot, conserva elements que ens parlen de persones com nosaltres. Així doncs mentre guarda béns que ens parlen de la població passada es dirigeix a nosaltres, com a hereus directes del llegat, i en definitiva parla també de nosaltres.
Els jocs oblidats o desapareguts
NOTÍCIES Els jocs oblidats o desapareguts Blanca 10 de setembre de 2020 Avui us proposem un petit viatge al passat, una mirada cap endarrere recordant aquells jocs infantils amb els quals van créixer els que avui són avis i àvies. Et ve de gust recórrer aquest camí...
Vols rebre més noticies sobre el Museu?
Subscriu-te al nostre butlletí.