Laura Puig

25 de novembre de 2017

La Biblioteca de Guissona acollirà l’exposició “Otium · Negotium · Bellum. Els ponentins en l’època de Trajà” a partir del divendres 1 de desembre.

L’acte inaugural comptarà a la visita comentada del comissari de l’exposició, l’arqueòleg  Xavier Bermúdez.

El pròxim divendres 1 de desembre, el Museu de Guissona, juntament amb el Museu de la Conca Dellà i el Museu de Lleida han organitzat l’exposició “Otium · Negotium · Bellum. Els ponentins en l’època de Trajà” que es podrà visitar a la Biblioteca de Guissona fins a final d’any, en motiu de la mort de l’emperador Marc Ulpi Trajà fa 1900 anys.

Enguany es commemora el 1900 aniversari de la mort del gran emperador romà Marc Ulpi Trajà, un personatge molt destacat de l’antiga Roma per haver regnat durant l’etapa de màxim apogeu de l’imperi romà, tant per la gran expansió territorial que va assolir com per l’estabilitat interna que va aconseguir per Roma. Trajà va tenir una forta vinculació amb les ciutats de Iesso, actual Guissona, a la Segarra, i Aeso, actual Isona, al Pallars Jussà.

 

Invitació a la inauguració

Museu de Guissona

L’exposició dóna a conèixer el passat romà del territori ponentí, fent una passejada per diversos escenaris de la vida quotidiana de l’època de Trajà (les ciutats i el territori, la llar, la taula i l’exèrcit) amb els objectes d’ús quotidià. En l’itinerari, tenen un especial protagonisme alguns personatges de la zona que reflecteixen, a través de la seva vida, la societat i política de l’època.

“L’exposició dóna a conèixer el passat romà del territori ponentí”

La mostra s’inaugurarà el pròxim divendres 1 desembre a les 19.30 h a la Biblioteca de Guissona amb la participació del comissari de l’exposició, l’arqueòleg Xavier Bermúndez, que realitzarà una visita comentada. L’exposició es podrà visitar durant tot el mes de desembre, a la Biblioteca de Guissona, en l’horari habitual d’obertura (www.bibliotecaguissona.cat)

Vols rebre més noticies sobre el Museu?
Subscriu-te al nostre butlletí.

En continuar utilitzant el lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més Informació

La configuració de les galetes d'aquest lloc web està configurada per "permetre galetes" per oferir-vos la millor experiència de navegació possible. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de les galetes o feu clic a "Acceptar" a continuació, esteu consentint-ho.

Close