NOTÍCIES

El 2019 un any de canvis i consolidació del Museu de Guissona

Museu de Guissona

30 de gener de 2020

 

L’any 2019 ha suposat un any de canvis pel Museu de Guissona. Des de la inauguració del conjunt arqueològic l’any 2011, el Museu ha viscut un procés de consolidació com a equipament fins arribar a la necessitat de replantejar la institució i fer el viratge necessari per esdevenir un museu social.

Sense menystenir les funcions tradicionals aquesta transformació implica situar en el focus d’interès la societat en sentit ampli. Tant des d’un punt de vista geogràfic, centrat en el marc local, sense oblidar la projecció en el territori immediat i el seu abast nacional d’acord amb la magnitud, l’interès i la rellevància del patrimoni a la seva custòdia. Per altra banda, aquesta amplitud social té una lectura també humana. L’objectiu del museu es superar els segments de públic tradicionals (entesos, escolars i jubilats) i vèncer els prejudicis (elitisme, avorriment, estancament…) que encara pesen sobre aquest tipus d’institucions. Més encara, el Museu ha d’esdevenir un referent en termes d’inclusió de les minories. Això implica que la institució ha de ser capaç de representar al conjunt de la ciutadania en tota la seva diversitat.

Les accions del Museu durant el passat 2019 s’han organitzat en els següent programes: Recerca, Gestió Patrimonial, Manteniment i Millora d’Infraestructures, Acció Cultural, Acció Didàctica, Turisme i Comunicació. Les diverses actuacions s’han desenvolupat gràcies al gràcies al suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i de la Diputació de Lleida. Una part del fons emprats que financen les actuacions subvencionades prové de cabals que atorga la Junta d’Herències de la Generalitat de Catalunya.

Vols rebre més noticies sobre el Museu?
Subscriu-te al nostre butlletí.

En continuar utilitzant el lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més Informació

La configuració de les galetes d'aquest lloc web està configurada per "permetre galetes" per oferir-vos la millor experiència de navegació possible. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de les galetes o feu clic a "Acceptar" a continuació, esteu consentint-ho.

Close