NOTÍCIES

Finalitza la intervenció de consolidació a la natatio de les termes de Iesso

Museu de Guissona

22 de gener de 2020

Durant l’any 2019 es va realitzar una actuació de consolidació a les Termes públiques de Iesso centrada en la natatio, l’espai interpretat com les latrines i també en un seguit de murs localitzats en els espais identificats com a apoditeri, és a dir, vestuaris i en el frigidari de la segona fase dels banys.

La intervenció es va centrar en l’eliminació de la colònia biològica, la neteja superficial i la neteja mecànica de sals, per una banda; i per altra es va realitzar la consolidació de morters i enlluïts, l’adhesió i recol·locació de fragments o la seva reintegració, en els punts on més es requeria.

Les tasques s’integren en una primera fase d’intervenció dins l’edifici termal que tindrà continuïtat durant els propers anys. L’actuació s’ha dut a terme amb l’aportació de l’Ajuntament de Guissona i els fons rebuts a través de la línia d’”Ajuts per a la conservació-restauració de béns mobles i dels elements arqueològics i artístics integrats en el patrimoni immoble”. Així doncs els treballs s’han realitzat gràcies al suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Vols rebre més noticies sobre el Museu?
Subscriu-te al nostre butlletí.

En continuar utilitzant el lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més Informació

La configuració de les galetes d'aquest lloc web està configurada per "permetre galetes" per oferir-vos la millor experiència de navegació possible. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de les galetes o feu clic a "Acceptar" a continuació, esteu consentint-ho.

Close