Oferta didàctica 2019-2020

Museu de Guissona

i ciutat romana de Iesso

Clica aquí

El Museu de Guissona és la institució encarregada de la conservació, l’estudi i la difusió de la història i l’herència col·lectiva, material i immaterial de la vila de Guissona. Les competències de la institució superen l’àmbit delimitat pel propi museu per abordar la vila en tota la seva extensió tant geogràfica com històrica.

 

Conservació – La salvaguarda del llegat implica garantir la conservació preventiva dels béns, la seva restauració quan és pertinent i el foment d’un tracte sensible i responsable envers els objectes patrimonials dins i fora de la institució.

Estudi – El Museu junt amb grups de recerca universitaris i professionals diversos participa de la investigació de la història local tant a nivell arqueològic com en moments posteriors. L’estudi, en segon nivell, implica la interpretació dels vestigis històrics en un sentit diacrònic, és a dir, en relació amb el moment en què van ser creats i també amb al moment present. Aquesta doble perspectiva converteix els testimonis històrics en la part visible d’un discurs crític sobre el passat que resulta bàsic per desenvolupar una visió de futur.

Difusió – Un museu és per sobre de tot un servei a la societat. En el present, aquest tipus d’institucions han superat el funcionament tradicional com a simples expositors d’objectes. S’han d’entendre, ara, com a eines de progrés social i cultural a partir de l’anàlisi crítica, plural i inclusiva dels béns que integren les seves col·leccions. Amb aquesta visió àmplia, els museus esdevenen espais formatius no formals dotats d’un seguit de recursos que faciliten l’aprenentatge a través de l’experimentació i el diàleg amb la mostra.

Informació i reserves

Posa’t en contacte amb nosaltres per experimentar el món romà.

davidcastellana@guissona.cat

WhatsApp chat

En continuar utilitzant el lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més Informació

La configuració de les galetes d'aquest lloc web està configurada per "permetre galetes" per oferir-vos la millor experiència de navegació possible. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de les galetes o feu clic a "Acceptar" a continuació, esteu consentint-ho.

Close